top of page

Háttérbe szorulva a videótechnika

Frissítve: 2022. szept. 29.

Gondolkoztál már azon, hogy a videógyártás mekkora hatással van a média működésének befolyásolására? Tartalom készítés nélkül nincs adás.

Viszont nem csak a videóanyag látványvilága lehet mérvadó, épp ugyanolyan fontos szerepet töltenek be a hanghatások is.


Ezúttal az Audio Technikáé a főszerep!


A videó - és a hangtechnikai park/rendszer kiépítése és fenntartása viszont nem csak, hogy nem egyszerű, de nem is olcsó mulatság. Eltekintve a perszonális orientációs különbségektől, és az anyagi oldalt szempontként véve - nem véletlen, hogy nem találsz házimozi rendszert minden egyes otthonban.


A kiépített közhasználatú mozik viszont jól profitálnak abból, hogy összevont rendszerként tudják alkalmazni a két összetevőt (ráadásul monumentális méretekben).


Ez viszont nem jelenti azt, hogy te ne tudnál összerakni egy, a saját prioritásodnak és pénztárcádnak megfelelő változatot!Bár a lemezjátszó őskori megoldásnak tűnhet, valójában az egyik legfinomabb műszer ahhoz, hogy a lehető legpontosabb, legtisztább hangzást kaphasd.


A következő

gombra kattintva pedig a videó azon részéhez ugorhatsz, ahol be is bizonyítom ezt neked.


Ha pedig úgy nézzük, multifunkcionális szerepet tölt be, ugyanis egyszerre használhatod tévé nézéshez vagy akár zene hallgatáshoz is.
HOGYAN tudod mindezt megvalósítani?
Lássuk, mik a komponensek:


  • Tárolópolc (amelyen vízszintesen elhelyezhető a lemezjátszó)

  • Lemezjátszó (lehet hagyományos vagy DJ)

  • Előerősítő (felerősíti a lemezjátszóból érkező jelet)

  • Erősítő (felerősíti az előerősítőből érkező jelet)

  • Hangfalpár (passzív/aktív)

  • RCA kábel (összeköti az 2., 3. és a 4. elemet)


+ Segédeszközként segítségedre lehet a vízmérték.


A setup összeszereléséhez ajánlom figyelmedbe a fenti videót, amiben részletesen bemutatom, hogy mire is érdemes odafigyelned a megfelelő működéshez, illetve milyen apró trükköket alkalmazhatsz a hangzás tökéletesítésére.EZ MINDEN?


Nem igazán...


Egy hangtechnikai felszerelés amellett, hogy profi eszköz, azonban remek díszítőeleme is lehet a lakásodnak. Nem mellesleg pedig egyéb módokon is kiegészítheted azt.

A Vinyl Eyezz csatornájának egyik videójában találhatunk is erre egy remek ötletet:

A lemezeid borítóit felhasználhatod fali dekorációként.

Jómagam is kipróbáltam és bátran kijelenthetem, hogy remekül bevált!


Az alábbi

gombra kattintva megnézheted, én hogyan csináltam.Fontos tudnod, hogy a lemezjátszás esetében nem létezik olyan, hogy egyetlen és tökéletes megoldás avagy összeszerelés. Különféle hangzásokat tudsz elérni az által, hogy miből és miként szereled össze a hifi rendszeredet - amit valószínűleg a zenei ízlésedhez fogsz igazítani. A piac széles kínálatából kedvedre válogathatsz, hogy milyen típusú, minőségű és árkategóriába tartozó terméket veszel, legyen szó akár a hangfalakról, a kábelekről vagy magáról a lemezlejtászóról.15 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page